Kinematics Manufacturing – Zwenkaandrijving

Bent u op zoek naar kwalitatieve zwenkaandrijving? Dan bent u bij RP Techniek aan het juiste adres. Een zwenkaandrijving is een zeer compacte oplossing die bestaat uit een draaikrans met buitenvertanding in combinatie met een gelagerde wormas. De aandrijving wordt, indien gewenst, compleet met aandrijving geleverd. Daarbij heeft of u de keuze of wij een elektro- of hydraulische motor erop monteren. De zwenkaandrijving van RP Techniek is gemaakt om mee te werken in de meest vijandige omgevingen. Dankzij de hoge beschermingsgraad IP55 en IP66 hoeft u zich geen zorgen meer te maken! Bij RP Techniek krijgt u zwenkaandrijving van topkwaliteit. Hieronder vindt u de typen zwenkaandrijving SE, KE, ZE, VE, SDE, S. 

KPE

De geheel nieuwe KPE-serie is een hoge snelheid unit (tot 60 rpm) die gebruikt kan worden voor zwaardere toepassingen. Typische toepassingen voor de KPE zwenkaandrijving zijn bijvoorbeeld op graafmachines, grijpers en draaitafels. Ons basis model KPE levert prestaties van 5.462Nm tot 42.279Nm houdkracht en van 32.000Nm tot 148.000 draaimoment. De KPE serie is horizontaal en verticaal te monteren.

LO-PRO

Het ‘Single Axis Lo-Pro LP Series’ ontwerp bevat 10% minder materiaal vergeleken met onze standaard SE aandrijvingen of zwenkaandrijvingen uit de KE serie. Het KMI enkele as Lo-Pro-ontwerp is momenteel in drie typen verkrijgbaar:
-LP9
-LP14
-LP17

SE

De SE  zwenkaandrijving is perfect voor situaties waar zowel een groot draaimoment als houdkracht(statisch) gewenst is. Ons basismodel SE levert van 6KNm tot 220 KNm houdkracht en van 200Nm tot 63 KNm draaimoment. De overbrengverhouding kan vanaf 30:1 t/m 156600:1 geleverd worden. De SE serie is horizontaal en verticaal te monteren.

KE

zwenkaandrijving

De KE zwenkaandrijving is een onderhoudsvrije IP66 ,gesloten zwenkunit. Ons basis model KE levert van 38KNm tot 48 KNm houdkracht en van 1400Nm tot 10 KNm draaimoment. De overbrengverhouding kan vanaf 30:1 t/m 156600:1 geleverd worden. De KE serie is horizontaal en verticaal te monteren.

ZE

zwenkaandrijving

Indien er in een toepassing een minimale speling is gewenst dan kan de ZE zwenkaandrijving perfect worden toegepast. Een speling van 0.01° is realiseerbaar. Ons basis model ZE levert van 3KNm tot 220 KNm houdkracht en van 200Nm tot 63 KNm draaimoment. De overbrengverhouding kan vanaf 30:1 t/m 156600:1 geleverd worden. De ZE serie is horizontaal en verticaal te monteren.

VE

zwenkaandrijving

De VE zwenkaandrijving versie is geheel gesloten en geschikt voor verticale montage, tevens zijn er geen extra componenten noodzakelijk om de unit te kunnen monteren, geheel gebruiksklaar. Ons basis model VE levert van 3000Nm tot 38710 Nm houdkracht en van 201Nm tot 8960 Nm draaimoment. De overbrengverhouding kan vanaf 30:1 t/m 156600:1 geleverd worden.

SDE

zwenkaandrijving

De SDE versie is een dubbele geheel gesloten unit, geheel gebruiksklaar. Deze 2 as unit wordt toegepast o.a. voor de regeling van zonnepanelen, robotarmpositioneerder. Ons basis model SDE levert van 3KNm tot 10 KNm houdkracht en van 200Nm tot 3700 Nm draaimoment. De overbrengverhouding kan vanaf 30:1 t/m 156600:1 geleverd worden. De SDE serie is horizontaal en verticaal te monteren.

S

zwenkaandrijving

De S zwenkaandrijving is een low cost geheel open aandrijving welke uiteraard aangaande dagelijks onderhoud enige aandacht vergt. Ons basis model S levert van 3KNm tot 220 KNm houdkracht en van 200Nm tot 63KNm draaimoment. De overbrengverhouding kan vanaf 30:1 t/m 156600:1 geleverd worden. De S serie is horizontaal en verticaal te monteren.

VIDEO

Zwenkaandrijving kan toegepast worden in:

  • Landbouwmachines
  • Sorteergrijpers
  • Kranen
  • Las manipulators
  • Hoogwerkers
  • Sloopgrijpers
  • Robottechnologie
  • Radarsystemen
  • Zonnepanelen
  • Verpakkingsmachines

Zwenkaandrijving van Kinematics: Precisie, duurzaamheid en souplesse

Zwenkaandrijvingen zijn ontworpen voor toepassingen waarbij precisie van rotatie en plaatsbepaling vereist is. De zwenkunit heeft een lage speling, beweegt soepel en is duurzaam gemaakt. De duurzaamheid heeft de zwenkaandrijving te danken aan de precieze fabricage van de onderdelen.

U heeft hierdoor nog een reden om voor zwenkaandrijving van RP Techniek te kiezen!

Het kopen van uw zwenkaandrijving bij RP Techniek biedt u de volgende voordelen:

Een betrouwbaar hoogwaardig product op uw machine
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Uitgebreid assortiment
Samen met ons vindt u altijd een passende oplossing
Snelle levertijden

Kinematics bereikte een prima positie in de machinebouwmarkt door continu innovatief te zijn en goed te luisteren naar de wensen van de klanten!