MGM – Remmotoren – Elektromotor

RP Techniek is de trotse exclusieve distributeur van MGM remmotoren voor de Nederlandse markt. M.G.M. werd opgericht in 1950 en is nu Europa’s grootste producent van remmotoren. De totale organisatie beschikt over een wereldwijd distributienetwerk in meer dan 50 landen. De elektromotor van M.G.M. met opgebouwde rem is gemaakt om onder moeilijke omstandigheden te functioneren. Remmotor MGM BA is een asynchrone elektromotor met een wisselstroomrem (AC-rem). MGM remmotoren zijn heel betrouwbaar en de onderhoudskosten zijn laag.  Daarnaast zijn ze gemaakt om non-stop te presteren (ook onder moeilijke werkomstandigheden). De MGM elektromotor wordt ingezet waar snelheid, precisie en veiligheid vereist zijn.

Vergelijking typen remmotoren

In onderstaande tabel ziet u vergelijking tussen verschillende types MGM remmotoren
SM= standaard elektromotor
BA= remmotor met wisselstroom rem
BM= remmotor met gelijkstroom rem

Features SM BA BM
Inverter Duty Yes Yes Yes
EPact Efficiency Standard Yes No Yes
Starting Torque/Rated Torque Ratio Standard High High
Brake No Yes Yes
Brake Coil Voltage              – 3-ph AC of DC DC
Rectifier              – No Yes
Brake Reaction Time              – Fast Standard
Start / stop frequency Standard Very High Standard
Brake Torque              – Premium Standard
Adjustable Brake Torque              – Yes No
Brake Release              – Standard Upon Request
Brake Release Type               – Screw Lever
Brake Release Position              – NDE Side

Toepassingen

RP Techniek levert sterke remmotoren van M.G.M. met een gietijzeren frame voor verschillende toepassingen. Wilt u apparatuur snel tot stilstand brengen? De remmotor is een uitermate effectieve elektromotor. Remmotoren worden vaak gebruikt voor liften, inpakmachines of lopende banden. De MGM elektromotor beweegt goederen en mensen in de havens, schepen, bouwplaatsen, luchthavens, industriële installaties, roltrappen, theaters en bioscopen. Zij helpen bij het opbouwen en transformeren van dingen als papier, auto’s, metalen en hout. De dingen die we gebruiken in ons dagelijks leven. Op aarde zijn er weinig voorwerpen waarbij de MGM remmotor niet betrokken is.

Het kopen van uw remmotoren (elektromotor) bij RP Techniek biedt u de volgende voordelen:

Deskundige hulp bij selectie van de juiste remmotoren passend bij uw toepassing
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Ervaren medewerkers met veel kennis en passie voor elektromotoren!
Zeer uitgebreid assortiment
Snelle levertijden

M.G.M. Motori SpA elettrici ondersteunde OEM-bedrijven in de planning en productie van hun machines voor meer dan 50 jaar.

Gebruikt u fabrikaten AAB, AEG-Lafert, Almo, ATB, Bauknecht, Brook Crompton, Elsto, Georgii Kobold, Hoyer Motoren, Koncar, M.T. Electric Motors, Rossi, Schorch, Tamel, Thien, Varvel, VEM, SEW? RP Techniek helpt u graag bij het omzetten van de fabrikaten.