FAG lagers en lagerhuizen

Al meer dan 120 jaar staat de naam FAG synoniem voor hoogwaardige lagerhuizen en lagers. In 1883 ontwierp Friedrich Fischer een balslijpmachine in Schweinfurt die het voor de eerste keer mogelijk maakte om ronde stalen ballen te produceren door te slijpen. Deze uitvinding wordt beschouwd als de basis voor de gehele lagerindustrie. Dit is een van de redenen waarom FAG al een lange tijd beschouwd wordt als een pionier in de lagertechnologie. FAG is een hoogwaardig merk van de Schaeffler Group.

FAG en Schaeffler

Schaeffler heeft met haar merk FAG een brede schat aan expertise en alle moderne technologieën die nodig zijn om de hoogste niveaus van precisie te bereiken in de productie. FAG wordt gezien als de technologische leider voor kwaliteitslagers. Zoals al eerder vermeld hebben ze een rijke geschiedenis. Veel van de huidige standaarden op het gebied van lagertechniek zijn bepaald door FAG. Voorbeelden zijn afgedichte lagers, hybride lagers en floating displacement.

Toepassingen FAG lagers

Lagers en lagerhuizen worden voornamelijk gebruikt voor het overbrengen van de belasting tussen een lagerhuis en de binnenlagers met een minimum aan wrijving. Lagers van FAG zijn er in verschillende typen. Lagers en lagerhuizen variëren in prijs, karakteristiek en eigenschap. Door de jaren heen zijn er verschillende soorten lagers ontwikkeld voor de oplossing van verschillende problemen. Wacht dus niet langer!